Origami je stara tradicionalna japanska umjetnost savijanja papira u razne modele bez korištenja škara i ljepila. Razlikujemo tradicionalni i modularni origami. U tradicionalnom origamiju konstrukcije se izvode korištenjem jednog lista papira koji  ima oblik kvadrata ili pravokutnika. U modularnom origamiju različiti se individualni dijelovi povezuju u jednu cjelinu.

Origamijem se mogu izraditi različiti trodimenzionalni objekti, među kojima su najpoznatije životinje savijene iz jednog lista papira.

Zbog svog tijeka nastajanja oblika, origami potiče razvoj koncentracije i pažnje. Origami također potiče razvoj fine motorike. Kompletan razvoj fine motorike je od ključnog značaja za usvajanje vještine pisanja što je dovoljan razlog da se na ovaj segment dječjeg razvoja obrati posebna pažnja. Posljednje, ali ne i manje važno, origami potiče razvoj kreativnosti i pozitivnih interesa.

Origami ima svoju primjenu u matematici, ali i u drugim područjima kao elektrotehnika ili optika.

Pojedini nastavnici matematike koriste origami kako bi obogatili lekcije iz geometrije, učenje razlomaka i vještine rješavanja matematičkih problema.

No origami je prije svega zabavan i prilika za međusobno druženje.

Radionice će se održavati jedanput mjesečno.

Mjesto održavanja: Mala učionica, Vukovarska 6f

Maksimalan broj : 12 djece po grupi.

U slučaju većeg broja prijavljene djece, djecu ćemo rasporediti u grupe.

Prijave: obavezno kontakt broj, ako slučajno dođe do promjene termina održavanja radionica.

 

Voditeljica radionice: Jelena Bašić Galošić dipl.ing.arh.